Aktuelle nyheder fra Børnehuset Trilobitten
Pædagogisk Temadag
Lørdag d.26.10.2024 holdt vi en Pædagogisk Temadag sammen med Bent Madsen, som stod for selve indholdet af dagen.
Vi arbejder med en pædagogisk profil; et engagerende læringsmiljø, en refleksiv evalueringskultur med faglig faglige fælleskaber.
Formålet er at skabe de bedste læringsmiljøer for jeres børn, med udgangspunkt i at fremme jeres barns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer, hvor legen er grundlægende og hvor der tages udgangspunkt i et børneperspektiv. (§7.)
Vores næste Pædagogisk Temadag er d.29.03.2025 og vores fælles forældremøde vil blive torsdag d.27.03.2025 18.20-21.00, og Bent Madsen vil igen komme både til forældremødet og til vores temadag.
Forældremøde med Bent Madsen
Torsdag d.24.10.2024 holdt vi forældremøde i Børnehuset Trilobitten, hvor Bent Madsen deltog med et fantastisk oplæg "Forældresamarbejde. om at bygge bro mellem barnets to verdener". Det var fantastisk at oplev dialoger mellem forældre - forældre, personalet - forældre, fælles debat. Tak til Bent Madsen for ville komme til Bornholm.
VI søger en køkkenmedhjælper i en tidsbegrænset periode
Vi søger en køkkenmedhjælper i en tidsbegrænset periode af 20 timer pr uge med opstart hurtigst muligt, da vores køkkenassistent er langtidssygemeldt.
Er det noget for dig så kontakt vores Faglig Pædagogisk Leder Thomas Schroll Kristensen på thomas.schroll.kristensen@brk.dk mærket "køkkenmedhjælper".
Reception for Else d.22.10.2024
Kære alle - D.22.10.2024 stopper Else i Vuggestuen, hvor Else har valgt at gå på efterløn. Vi kommer til at savne Else i dagligdagen i Trilobitten, men omvendt støtter vi også Else i hendes beslutning. I denne anledning vil vi holde en reception d.22.10.2024 i tidsrummet 13.00 - 15.30, hvor forældre (nye og gamle), pædagoger (nye og gamle), samarbejdspartner, venner af huset og familie, kan komme forbi og sig pænt farvel til Else. Vi laver kaffe, Te og kage, så vi på den måde kan hygge lidt omkring Else på hendes sidste arbejdsdag.
Forældremøde
Vi holder forældremøde d.24.10.2024 i Trilobitten, og her kommer Bent Madsen og holder et oplæg. Det er målrettet til forældrene og deres børn med fokus på samarbejde med det pædagogiske team. Det er helt unikt at have denne mulighed, og fordi Bent Madsen er vores vejviser for vores pædagogiske temadage. Vi sætter fælles kurs.
Velkommen til ny Pædagog i Vuggestuen
Lea er blevet ansat som ny pædagog i Vuggestuen fra d.01.11.2024 på 37 timer pr uge. Vi er meget glade for at kunne byde velkommen til Lea, så udover hendes varme personlighed, kommer med en god erfaring og faglighed. Vi glæder os til at Lea starter op.
Husassistent i Trilobitten
Anne Mette er blevet ansat på 20 timer pr uge i en fast stilling. Vi har alle været så glade for samarbejdet, at efter hun har færdiggjort hendes sommervikariat hos os, er blevet fastansat. Det betyder at vi nu har både Sofia & Anne Mette i køkkenet hos Børnehuset Trilobitten.
Temadag med Bent Madsen
Personalet hos Børnehuset Trilobitten holder faglig pædagogisk temadag d.26.10.2024 med fokus på de pædagogiske læreplaner. Vi skal arbejde med Samarbejde, kommunikation, kultur, faglighed og en lokal plan. Bent Madsen er forfatter til en lang række bøger og artikler om pædagogik, især special- og socialpædagogik og inklusion.
Vi søger en pædagog til Vuggestuen
Trilobitten søger en pædagog til Vuggestuen, med ansøgningsfrist d.02.09.2024. Pædagog til vuggestuen i Børnehuset Trilobitten | Ofir.dk
Faglig Pædagogisk Leder i Trilobitten
Trilobitten har d.01.05.2024 ansat Thomas Schroll Kristensen som ny Faglig Pædagogisk Leder.
Trilobittens deltagelse i ”De små børns Bornholm”:
Pt. er vi en del af udviklingsbanerne indenfor sprogindsats og familiesamarbejde/netværk.
I forhold til sprogindsats sporet:
Alt personale i vuggestuen er i fuld gang med at uddanne sig til at benytte sprogtrappen som et redskab. SprogTrappen er et forebyggende sprogpædagogisk redskab, hvis formål er at styrke fagpersonalets evner til at understøtte optimal udvikling og læring hos både et- og tosprogede børn mellem 0 og 3 ½ år.
SprogTrappen ser på sammenhængen mellem barnets udvikling af færdigheder og anvendelse af disse i samspil med omgivelserne. Det er summen af barnets samspilserfaringer med omgivelserne og ikke alderen i sig selv, der driver barnets udvikling.
SprogTrappen er ikke en test eller en udredningsmetode, men et sprogpædagogisk observationsredskab, der gør det muligt løbende at følge og støtte barnets udvikling og opdage eventuelle udfordringer tidligt. Indplaceringen af barnet sker på baggrund af observationer og indgående kendskab til barnet i hverdagskontekster.
I forhold til familiesporet:
Vi er på det indledende niveau i forhold til familiesamarbejde sporet, hvor vi afholder workshops med ledelsen af ”De små børns Bornholm” og brainstormer omkring ideer, hvor alle perspektiver tages i betragtning. Vi skal så afprøve nogle konkrete ideer i Trilobittens vuggestue.
Vi er optagede af hvordan vi kan skabe netværk og fællesskab mellem forældre, der vil komme børnenes udvikling og trivsel til gode, og vi er optagede af hvordan vi får større kendskab til hver enkelt families aktuelle situation, så vi kan skabe en tillidsfuld relation, hvor alle familier oplever sig mødt med forståelse. Vi har nogle tiltag og arrangementer i støbeskeen. Dog er vi pt. udfordret af corona restriktioner i forhold til at få det afprøvet, men så snart det bliver muligt, går pilotprojektet i gang.